Tankeläsaren - Kristin Cashore (De utvalda)

Detta är en bokserie på tre böcker. Alla är fristående.
 
Katsa var bara 8 år när hon dödade en man. Alla blev rädda för henne och undvek henne. Katsa är en särling. Som alla särlingar i de 7 kungariken så har hon en gåva utöver det normala. Katsa har stridens gåva. I Middluns så tillhör alla särlingar kungen och han bestämmer över dom. Utöver sina gåvor har särlingarna två olikfärgade ögon. Kungen utnyttar Katsa så att hon kan hämta in skulder som folk är skyldiga kungen. Katsa vill inte döda någon så hon skadar dom istället. Kapar ett finger eller liknande.
 
katsa är med i ett Råd som kungen inte vet om. Hon hjälper att frita fångar och under ett av uppdragen med Rådet så träffar hon på en ung man som hon gör medvetslös som visade sig vara ett barnbarn till en av fånge som hon just räddat. De börjar träna tillsammans för Katsa har inte haft någon likvärdig motståndare tidigare. Senare visade sig att Po som hade heter inte berättat om sin gåva fullt ut. Po är en särling från kungariket Lienid. Han utmanar Katsa att inte följa kungens order. När kungen får reda på det blir han arg och och Katsa och Po bestämmer sig för att fara till Monsea där Pos farfar först var tillfångatagen.
 
Det blir en svår resa och hårt motsånd. Följ Katsas och Pos resa dit och tillbaka.
 
Denna bok är tänkt som en ungdomsbok men jag gillar denna typ av böcker så jag är nöjd. Det är spännande att få följa Katsa och Po i deras resa. Både emotionellt och kämpaglöd.
 

Betyg: 5 av 5
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

I Eckerö

En svensk på Åland.

RSS 2.0